۱۳۹۲ تیر ۳, دوشنبه

تاریخچه تولید سوهان قم









حدود یک قرن پیش نوعی حلوا و شیرینی خانگی و محلی در قم طبخ که به حلوای قمی مشهور بود و به ندرت توسط عطاری ها عرضه می شد.

معروف است که به هنگام حضور مظفر الدین شاه قاجار در قم، از وی توسط حلوای قمی پذیرایی شد و مظفرالدین شاه پس از صرف حلوای قمی گفت: این حلوا مثال سوهان غذای مرا بریده و هضم کرد ، آنگاه مقدار زیادی از این حلوا را به عنوان سوغات با خود برد 

از آن پس عنوان سوهان بر این شیرینی نهاده شد و به تدریج به عنوان نماد و سوغات شهر قم مشهور شد.

اولین کسانی که در قم سوهان پزی راه انداختند، سه تن از شاگردان جوان عطاری به نام ˈ ملاعلی عطار ˈ بودند و از این رو شاید بتوان حسین سوهانی، محمد رضا صفایی و سید محمد عارفی را بنیانگذاران صنعت سوهان قم دانست
امروزه نزدیک به 400 واحد پخت سوهان در قم مشغول به کارند که از طریق دو هزار و 500 واحد فروش، ماهیانه 300 تن سوهان عرضه می کنند .

عطر و بوی خوب همراه با بوی گلاب ناب ، پسته و نارگیل مرغوب به همراه زعفران ناب عوامل و وسایل تهیه یک سوهان مرغوب هستند.

آرد جوانه گندم، آرد سفید، شکر، کره، عسل، بادکا، گلاب، زعفران، هل، خلال بادام و پسته مواد تشکیل دهنده سوهان هستند.



برگرفته از فیس‌بوک تاریخ در تصویر




۲ نظر:

  1. نه قم خوبه نه کاشون ... لعنت ابدی به هر دوتاشون

    قم زایشگاه پلیدترین موجوداتی است که به حال بر روی این سیاره راه رفته اند.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ﻣﻨﻢ اﻭﻻ ﻓﻜﺮ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻡ ﺳﻮﻫﺎﻥ ﻣﺎﻝ ﻗﻣﻪ, ﻧﮕﻮ اﻳﻦ اﺯ ﻫﻨﺪﻭﺳﺘﺎﻥ ﺭﻓﺘﻪ اﻭﻧﺠﺎ. ﺗﻮ ﻫﻨﺪ اﺻﻼ ﻳﻪ ﻣﺤﻞ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ اﺳﻢ ﻫﺴﺖ و ﺣﻠﻮاﺵ ﻣﻌﺮﻭﻓﻪ. ﺩاﺳﺘﺎﻥ اﺯ ﻫﻨﺪ اﻭﻣﺪﻩ, ﻗﻢ ﻣﻮﻧﺪﮔﺎﺭ ﺷﺪﻩ, ﺣﺎﻻ ﻣﻲ ﮔﻦ ﺳﻮﻫﺎﻥ ﻗﻢ!

      حذف